Opgelet! Phishers misbruiken telefoonnummer Ombudsfin!

 

We kregen de melding dat ons telefoonnummer 02 545 77 70 momenteel wordt gebruikt om de consument op te bellen en zijn bankgegevens te bekomen. Deze oproepen komen niet van Ombudsfin, de Ombudsdienst voor financiële diensten. Dit is dus een vorm van frauduleuze phishing. Oplichters gebruiken hierbij technieken om hun eigen nummer te vervangen op uw telefoonscherm (ook wel spoofing genoemd).


Als ombudsdienst zullen wij nooit een consument telefonisch contacteren om bankgegevens te bekomen. Indien u wordt opgebeld hierover, raden we dan ten stelligste aan om hierop niet te reageren.

Wat kan Ombudsfin voor u doen?

 

Ombudsfin helpt u bij het vinden van een oplossing voor een geschil met uw bank, uw beursvennootschap, uw vermogensbeheerder, beleggingsadviseur, kredietbemiddelaar, kredietmaatschappij, betalingsinstelling of instelling voor elektronisch geld. Meer weten.

 

Stappen

 

buildings

Is uw financiële instelling aangesloten bij Ombudsfin?

 

Ombudsfin is enkel bevoegd voor klachten tegen financiële instellingen die bij haar zijn aangesloten. Alle instellingen die lid zijn van de Belgische federatie van de financiële sector (Febelfin) en die diensten aan particulieren aanbieden, zijn sowieso aangesloten bij Ombudsfin. Instellingen die geen lid zijn van Febelfin, kunnen zich individueel aansluiten bij Ombudsfin.

Bekijk de lijst met aangesloten instellingen.

 

Ik heb een klacht!

Een geschil
met uw financiële instelling?

Klacht indienen

Grensoverschrijdende geschillen

Meer info